MENY Stäng

Om oss

Nordic Medtech bildades i april 2019 med en tydlig vision: Att bli en ledande leverantör av artificiell intelligens inom medicinsk bilddiagnostik.

Artificiell intelligens är redan på väg att bli en sliten fras. Det Nordic Medtech menar med artificiell intelligens är så kallad maskininlärning och djupinlärning, dvs när datorer lär sig – och blir bättre – genom att behandla stora mängder data. Djupinlärning handlar om behandling av riktigt stora (enorma) datamängder, exempelvis miljontals diagnostiska bilder inom ett och samma område.

 

Våra partner

aidence

Aidence grundades i Amsterdam 2015 av Mark-Jan Harte (VD) och Jeroen van Duffelen (COO). Sedan dess har företaget gjort vågor inom den medicinska bildindustrin med sin AI-lösning, Veye Chest. Lungcancer är en av de vanligaste cancerformerna över hela världen och tidig upptäckt är av stor betydelse för överlevnad. Aidence: s AI-aktiverade lungnodulhanteringsassistent, Veye Chest, ansluter till befintlig bildinfrastruktur och gör det möjligt för radiologer att bättre upptäcka och spåra förändringar i lungnodlar.

Vår partner icometrix har under ett antal år arbetat med programvara för djupinlärning av diagnostik och behandling av några av våra svåraste och dyraste neurologiska sjukdomar: Multipel skleros, demens, Alzheimers sjukdom, hjärntrauma och (inom kort) epilepsi. Lösningarna och teknologin är godkända av såväl amerikanska FDA som CE-märkta medicinska produkter inom EU.

icometrix
qureai

Qure.ai grundades 2016. Vårt uppdrag är att använda konstgjord intelligens för att göra sjukvården mer tillgänglig och prisvärd. Vårt team kombinerar djup inlärningskompetens med klinisk, vetenskaplig och regelgivande kunskap. Vår rådgivande panel består av radiologer, andra läkare och experter inom folkhälsa. Vi arbetar med dessa specialister för att definiera kliniskt relevanta problem och utforma lösningar inom sjukvården.